maandag, oktober 02, 2006

Update weekend gebeuren


Zo, en nu ff een normaal stukje over het leven bij ons plaatsen.
Zoals de meesten wel weten zijn wij (lees Harm) bezig om een vijver te maken in de tuin. Hij heeft een enorm gat gegraven in de tuin en helemaal een houten bekisting gemaakt en toen moest er vijverfolie in. Laten ze dat nou net deze week in de aanbieding hebben bij de welkoop, dus Harm vrijdagmiddag naar de welkoop geweest om te kijken of de aanbieding voor alle afmetingen en breedtes zou gelden en ook nog ff naar de intratuin, want natuurlijk ga je wel voor de goedkoopste prijs met dezelfde kwaliteit (ook wij zijn hollanders en willen eigenlijk voor een dubbeltje op de eerste rang zitten). Nadat ik vrijdagavond thuiskwam van mijn werk (ja, ik moest alweer werken), was de vergelijking klaar en moest de folie bij de welkoop gekocht worden. Het was koopavond, dus wij in de auto en op naar de welkoop, daar aangekomen een stuk folie bemachtigd van 8*6 meter, dan in de auto gemikt en weer naar huis. Het leek meer op ons (mij en de kids) eruit gooien en doorrijden, want Harm moest gaan trainen. Dat geeft niet, hij zou nu zaterdagmorgen op tijd aan de gang kunnen.
Dat hadden we dus leuk bedacht zaterdagmorgen: Harm rolt de folie af (dit stuk zat nog mooi op de rol) op de oprit en dacht dan kan het in de zon lekker soepel worden en kan ik het wat makkelijker verwerken. Even later rollen we de folie weer op en blijken er 2 gaatjes in de folie te zitten. Hmmmm, shit, ben je klaar mee, dus hij de welkoop gebeld en we moesten maar ff komen om de folie om te ruilen. Ok, zo gezegd, zo gedaan. Toen de folie maar niet meer uitgelegd op de oprit, maar meteen in de vijver. Wat is dat een gedoe zeg met zo'n groot stuk folie,.................
Maar goed, alles zat er zaterdagmiddag in en toen kon het water erin,...............9000 liter om precies te zijn, jemig de vitens zal denken dat we lekkage hebben. We hebben nu dus een vijver en geen massa graf meer.
Nu moeten er nog wat plantjes in en de pomp en zo moet er nog in en dan met een beetje geluk kunnen er van het voorjaar vissen in.

4 opmerkingen:

Smitsky zei

Zullen we alvast de hengels klaarzetten ;-)

maarruh, ziet er strak uit hoor!

Effe Uppen zei

Leuk zwembadje ;-)

elbakero zei

Ik hoop voor jullie dat je een slang hebt, 9000 liter met emmers...
Zeg, een vraagje?
Welke planten gaan in de vijver?

Blondie Power zei

kinderen hebben zwamdiploma hé... allemachtig zeg.. ons zwembad van 3000 liter vind ik al groot genoeg...